Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 • ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΤΑΤΜ

  www.topo.auth.gr 

  Επισκεφτείτε το νέο ιστοχώρο ΤΑΤΜ για όλα τα ΝΕΑ και τις πληροφορίες του ΤΑΤΜ.

  Η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν ενημέρωνεται από  01.10.2016.

   

   
 • Εισακτέοι ΠΜΣ ΤΑΤΜ

  Περισσότερα...  

 • Εγγραφές επιτυχόντων Μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης

  Περισσότερα...

Ασκήσεις Υπαίθρου 2014

Καλούνται οι φοιτητές-τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκπόνηση των "ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ", να συγκροτήσουν αυστηρά πενταμελείς ομάδες, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27/6/2013. Η λίστα με τα ονοματεπώνυμα και κινητά τηλέφωνα όλων των μελών της ομάδας θα πρέπει να αποσταλεί στις διεύθυνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργασιών πεδίου θέλουμε να μας αναφέρετε (στο ίδιο email που θα αποστείλετε με την λίστα των μελών της ομάδας σας) τον τύπο γεωδαιτικού σταθμού (TOPCON-SOUTH,NIKON ή LEICA) που έχετε χρησιμοποιήσει παλιότερα, γνωρίζετε τη χρήση του και θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις ασκήσεις υπαίθρου, καθώς και να υποδείξετε ένα μέλος της ομάδας σας που θα εκπαιδευτεί στη χρήση του δέκτη GPS Topcon.

Ανακοινώνεται επίσης ότι τη Δευτέρα 30/07/2014 και ώρα 09:00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των φοιτητών-τριών στην αίθουσα 303 σχετικά με το περιεχόμενο των Ασκήσεων Υπαίθρου και θα γίνει η παραλαβή των σχετικών φακέλων και των οργάνων.

Την Τρίτη 1/7/2014 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στις θεματικές ενότητες των ασκήσεων υπαίθρου σύμφωνα με το πρόγραμμα:
10:00-12:00 Θεματική Ενότητα 1,2 (Κτηματογραφική αποτύπωση και εφαρμογή ρυμοτομίας, Χάραξη και υλοποίηση στο έδαφος σημείων λεπτομερειών)
11:00-12:00 Θεματική Ενότητα 4,5,6 και 7 (Μέτρηση/ανάλυση 2Δ κλασικού δικτύου, Οριζοντιογραφικός μετασχηματισμός δικτύου, Μέτρηση/ανάλυση υψομετρικού δικτύου, Σύγκριση υψομετρικών τεχνικών)
12:00-14:00 Θεματική ενότητα 3 (Μέτρηση/ανάλυση 3Δ δικτύου GPS)

Η παρουσία όλων των μελών της ομάδας τόσο στην ενημερωτική συνάντηση αλλά και στα σεμινάρια είναι υποχρεωτική. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο την Τρίτη 1/7 και δε θα επαναληφθούν στο Μεταλλικό κατά τη διάρκεια των μετρήσεων,  αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Οι εργασίες πεδίου των Ασκήσεων Υπαίθρου θα αρχίσουν την Τετάρτη  02/07/2013.

Η διδακτική ομάδα