Έναρξη εγγραφής επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας.

Ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΕΘ ότι από την Δευτέρα 10 έως και την Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σας επισημαίνουμε ότι:

α. Στην ίδια προθεσμία εγγράφονται και οι επιτυχόντες/-ούσες της ειδικής κατηγορίας «Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης», οι οποίοι/-ες υποχρεούνται -σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου- να αποστείλουν με ταχυμεταφορά ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους, εντός της προθεσμίας εγγραφών, τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι/-ες στα δημοτολόγια Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Εβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε θα πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει οτι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

β. Στην ίδια προθεσμία εγγράφονται _απευθείας στο Τμήμα_, και εφόσον προκύψει τέτοια περίπτωση, i) τα υιοθετηθέντα τέκνα της Βουλής των Ελλήνων ii) οι διακριθέντες/-είσες σε επιστημονικές ολυμπιάδες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 https://www.esos.gr/arthra/58697/apo-10-eos-17-septemvrioy-oi-eggrafes-t...