Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές του ΤΑΤΜ,

Επανερχόμαστε από τη Δευτέρα 11/10/2021 στη διά ζώσης διδασκαλία. Όσο κι αν ανυπομονούμε όλοι να συναντηθούμε ξανά στις αίθουσες, είναι απαραίτητο να τηρήσουμε πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια τη δική μας και των αγαπημένων μας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ έστειλαν σε όλους σας ένα αναλυτικό μήνυμα που εξηγεί τον τρόπο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σας παρακαλώ όλες και όλους να διαβάσετε προσεκτικά αυτό το μήνυμα.

Ενημέρωση της Πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χειμερινού εξαμήνου στο ΑΠΘ

Τι θα συναντήσετε από τη Δευτέρα 11/10 στην Πολυτεχνική Σχολή;

Σε συγκεκριμένες εισόδους, αυτές που και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε, θα συναντήσετε υγειονομικούς ελεγκτές, οι οποίοι θα ελέγχουν το πιστοποιητικό που αφορά
τον ιό Covid (βεβαίωση εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό PCR ή Rapid Test) καθώς και την ταυτοπροσωπία. Να έχετε εκτυπωμένο το πιστοποιητικό σας για να το δείξετε όποτε σας ζητηθεί.

Σε όλους τους χώρους εντός της Πολυτεχνικής Σχολής οφείλετε να φοράτε συνεχώς μάσκα. Καλό θα είναι να έχετε και μία δεύτερη μάσκα μαζί σας, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε την πρώτη. Στα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων μην συγχρωτίζεστε στον διάδρομο έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε άσκοπα τους ανελκυστήρες.

Εάν εμφανίσετε ύποπτα συμπτώματα μην έλθετε στη Σχολή, ενημερώστε τους διδάσκοντες των μαθημάτων στα οποία συμμετείχατε, καθώς και τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19,
ο οποίος για το ΤΑΤΜ είναι ο κ. Δημήτριος Σαραφίδης, 2310996040, sarafid@topo.auth.gr

Είμαι σίγουρος ότι με την προσπάθεια όλων θα επανέλθουμε με επιτυχία στο νέο εξάμηνο.

Καλή αρχή!

Δημήτριος Τσούλης
Καθηγητής ΑΠΘ, Πρόεδρος ΤΑΤΜ

*****************************************************************************************

Σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ηλεκτρονική σελίδα του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΤΑΤΜ) της Πολυτεχνικής Σχολής (ΠΣ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΤΑΤΜ) του ΑΠΘ ιδρύθηκε το 1962, συμπληρώνοντας φέτος 59 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και συνεισφοράς στην επιστήμη του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού (ΑΤΜ) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Τμήματος θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με τη διοικητική διάρθρωση και τις υποδομές του, αλλά και τους τομείς των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων των μελών του. Επιπλέον, παρατίθεται το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται την πενταετία 2004-2009 και ισχύει για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022, ενώ υπάρχει και συνοπτική περιγραφή της ύλης των προσφερόμενων προπτυχιακών μαθημάτων, αλλά και πληροφορίες για τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) και το λοιπό προσωπικό του τμήματος. Επίσης είναι διαθέσιμα εκτενή κείμενα για την εξέλιξη των τοπογραφικών σπουδών στην Ελλάδα και τους επαγγελματικούς τομείς απασχόλησης των νέων πτυχιούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.

Μέσω της ιστοσελίδας προσφέρεται ακόμη η δυνατότητα πρόσβασης σε άλλους σχετικούς με το ΤΑΤΜ και το ΑΠΘ διαδικτυακούς τόπους (πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ΤΑΤΜ, υπολογιστική νησίδα TopoLab, ιστοσελίδες άλλων τμημάτων του πανεπιστημίου, διάφορες χρήσιμες υπηρεσίες και όργανα του ΑΠΘ που έχουν σχέση με φοιτητικά θέματα, κ.λπ.).

Η κατηγορία των ανακοινώσεων ανανεώνεται πολύ τακτικά με θέματα που ενδιαφέρουν τόσο τους φοιτητές του Τμήματος (ανακοινώσεις, πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων, κ.λπ.), όσο και τους επαγγελματίες ΑΤΜ και το ευρύτερο κοινό (συνέδρια, ημερίδες, κ.λπ.). Αναρτώνται επίσης ανακοινώσεις και προσκλήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής καθώς και ευκαιρίες υποτροφιών που γνωστοποιούνται στο Τμήμα από διάφορους φορείς.

Στην ανανεωμένη σελίδα του ΤΑΤΜ/ΑΠΘ υπάρχει πλέον διαθέσιμη και διασύνδεση με τους λογαριασμούς του Τμήματος στο Facebook καθώς και το περιεχόμενο των ανακοινώσεων σε RSS. Με αντίστοιχη εγγραφή στις υπηρεσίες αυτές μπορείτε να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για όλα τα νέα του ΤΑΤΜ.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.